БДЖ с ново разписание от 11 декември

С нов график за движение са влаковете от утре, съобщават Българските държавни железници (БДЖ). Проектът на транспортната схема беше публикуван за обществено обсъждане през септември. Подробното разписание може да бъде получено от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или на www.bdz.bg.

БДЖ ще запази обема на превозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на обществени превозни услуги. Превозът на пътници ще се извършва с общо 575 влака, от които 86 бързи (6 ще се движат само лятото), 127 пътнически влака и 362 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината. 

Ще бъде възстановено движението и на дневния влак по теснолинейката от Септември за Велинград и Аврамово, който ще има удобни връзки от и за София, Пловдив, Пазарджик и други. Нови два регионални влака ще пътуват между Самуил и Исперих.

Идното лято са предвидени нощни влакове между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

Запазва се всекидневното движение на влаковете между България и Турция с нощния влак по маршрут София – Халкали – София, както и директните вагони между Букурещ и Халкали, влаковете между България и Сърбия с пътуване между София и първия граничен град Димитровград на територията на Сърбия, както и влаковете между България и Румъния чрез международната връзка по направлението София – Букурещ със сутрешния влак София – Варна с директни вагони за Русе и следобедният влак Русе – София с връзка в гара Русе за и от Букурещ.

През летния период е предвидено да пътува и директен вагон по направлението Варна – Горна Оряховица – Букурещ – Горна Оряховица – Варна. 

Специален Коледен влак ще пътува на 17 и на 18 декември от София до Банкя и обратно. Празничната композиция ще бъде съставена от три украсени вагона и ще потегли от Централна гара София в 11,10 часа. В Банкя влакът ще пристигне в 11:38 часа. Атракционният влак ще тръгне от гара Банкя обратно към столицата в 14 часа.

Отново на 17 и 18 декември коледен влак на БДЖ ще се движи и по маршрута Велинград – Септември.

24chasa.bg

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…