БДЖ започна предварителна продажба на билети до морето

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети до морето, съобщиха от държавния холдинг. Билети за влаковете до Варна и Бургас могат да се купят 20 дни по-рано. Предварителната продажба ще бъде в сила до 30-и септември.
 
Ранното купуване на билети и резервации за седящи места може да се направи във всички жп-гари и бюра в страната, уточняват от БДЖ.
 
Обичайният срок за предварителна продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач го удължава през летните месеци. По този начин се дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 20 дни преди самото пътуване, посочват от БДЖ.
 
На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване.
Източник: Дарик
Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]