Апаши, обраха склад на БДЖ и след това катастрофираха

Апаши, които опоскали склад на БДЖ в Горна Оряховица, са арестувани след катастрофа при полицейска гонка. Криминалистите от железничарския град успели да спипат двамата крадци на ел. части, въпреки че опитали да осуетят проверка на униформените.

Екшънът се разиграл около 2,25 часа в петък при провеждане на специализирана полицейска операция. Във въпросната нощ служители от Районното управление в Горна Оряховица подали сигнал със стоп палка, звуков и светлинен сигнал на лек автомобил Опел "Тигра". Водачът на возилото не се подчинил, натиснал газта и отпрашил с бясна скорост.

Ченгетата предприели преследване и минути по-късно забелязали въпросния автомобил катастрофирал. След миг от него изскочили двама мъже и побягнали. При огледа на смачканото возило в него били открити медни бобини.При разследването се оказало, че частите са задигнати от склад на жп гарата в Горна Оряховица.

Сигнал за посегателството бил подаден от железничари същата сутрин. Малко след разкритията били установени и задържани и извършителите на злодеянието. На горнооряховците С. А. /26 г/ и В. В. /24 г/ са повдигнати обвинения. На В. В. е взета мярка за неотклонение "подписка", а С. А. е задържан за 72 часа с постановление на Районната прокуратура в железничарския град.

Източник: Труд

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…