Безпилотен транспорт в САЩ в близките 2 години

По пътищата на 30 американски градове ще се движат безпилотни автомобили още към края на 2016 г. В цялата страна вече тече подготовката за тестове на автономните превозни средства, съобщи New York Observer.
 
Интересен страничен ефект се очаква от въвеждането на безпилотния транспорт. Изследванията сочат, че този тип превозни средства ще генерират милиарди долари, тъй като техните собственици ще имат повече време за онлайн пазаруване.
 
Докато Google се натъкна на проблеми с регулаторите в Калифорния за тестовете на своите коли, то в останалите щати подобни пречки не съществуват. В близките месеци ще стартират пилотни проекти във Флорида и Северна Каролина, както и в Сиатъл, където ще се появи 7-местен безпилотен автобус.
Предстоят също тестове в Грийнвил (Южна Каролина), на териториите на Станфордския университет и Военната академия на САЩ в Ню Йорк. Има надежда, че интересът към безпилотните автомобили ще убеди и властите в други щати да стартират собствени програми.
Източник: Technews.bg
ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]