Благомир Коцев: Пари за основния ремонт на Аспаруховия мост има

Благомир Коцев , кмет на Варна , обяви ,че аспаруховия мост ще бъде ремонтиран в рамките на 2024 година
Снимка: Булфото

В рамките на своите срещи в столицата, новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев обяви, че основният ремонт на Аспаруховия мост става приоритетен проект, като Агенцията за Пътна Инфраструктура (АПИ) е предвидила бюджет за него в своята инвестиционна програма за 2024 година.

Стратегически план за ремонт на ключово съоръжение

Благомир Коцев, кметът на Варна, след проведени срещи с министъра на регионалното развитие Андрей Цеков и председателя на АПИ инж. Ясен Йорданов, очерта стратегически план за бърза подготовка и изпълнение на основния ремонт на Аспаруховия мост. Този мост е от ключово значение не само за Варна, но и за цяла България.

Община Варна и АПИ: Съвместни действия за обновяване

В рамките на инвестиционната програма на АПИ за следващата година са предвидени средства за ремонта на Аспаруховия мост. Община Варна ще работи за ускоряване на процесите, свързани с подписването на споразумение с АПИ, като разпредели отговорностите между двете институции. АПИ ще се фокусира върху ремонта на конструкцията и пътя, докато общината ще се погрижи за градските елементи като тролейбусна мрежа, осветление, парапети и други.

Прочетете още: Нови тапи на магистрала “Хемус” заради ремонтите на двата тунела

Етапен ремонт без прекъсване на движението

Благомир Коцев подчерта, че ремонтът на 11-те съоръжения на моста ще се извършва поетапно, като се гарантира движението да не бъде спирано. Той заяви в предаването “Още от деня“ по БНТ, че проектът е изключително важен поради окаяното състояние на моста и подчерта належащостта му.