БМФ: В екипажа на кораб “Верила” има 11 българи

кораб верила , собственост на БМФ
Michael Hull / Marine Traffic / архив Кораб "Верила"

Ирландските власти все още не са се свързали с “Български морски флот” (БМФ) по повод скандала с наркотиците на борда на кораба “Верила”, докато той се намирал в пристанище Фойнс, Ирландия. Това беше потвърдено от капитан Александър Калчев, изпълнителен директор на БМФ, в изявление пред Радио Варна.

Капитан Калчев уточни, че не е бил в контакт с никой от екипажа на кораба, който включва 11 български граждани и един украинец. “Верила” е пристигнал в Ирландия от Канада.

Според изпълнителния директор, това откритие представлява сериозно нарушение на корпоративните процедури и се смята за тежко престъпление в рамките на компанията. Той изрази очакванията си, че след приключване на разследването, ще бъде предоставена допълнителна информация от ирландските власти.

Според данни от ирландските медии, на борда на кораба “Верила” са били открити 300 кг кокаин, скрити в водонепроницаеми торби заедно със спасителни жилетки, оценени на обща стойност около 21 милиона евро. Към момента на съобщението, нито един член на екипажа не е бил задържан, а случаят продължава да бъде разследван от ирландските власти.