Бордът на директорите на “Холдинг БДЖ” е освободен

Назначено е ново ръководство

Бордът на директорите на "Холдинг БДЖ" е освободен. Холдинг БДЖ, георги друмев

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков е освободил борда на директорите на “Холдинг БДЖ”, съобщи “Нова телевизия”. Назначено е ново ръководство, като за изпълнителен директор е назначен инженер Георги Друмев.

Георги Друмев е специалист в областта на железниците с дългогодишен опит в системата като професионалната му кариера преминава през длъжности от експлоатационната дейност до ръководни позиции. Има управленски опит и в търговски дружества от ресора на Министерство на отбраната. Завършил е ВВТУ “Тодор Каблешков”, специалност “Технология и организация на железопътния транспорт”.

Георги Друмев
СНИМКА: Георги Друмев

За Председател на Съвета на директорите е назначена доц. д-р инж. икн. Юлия Варадинова.

“Холдинг БДЖ” е “шапката” на дъщерните дружества “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и “БДЖ – Товарни превози” ЕООД, както и няколко спомагателни фирми – “Поделение за почивна дейност” (към “Холдинг БДЖ” ЕАД), “Център за Професионално обучение” (към “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД) и “БДЖ – Булвагон” ЕАД (дъщерно на “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД).

Смяната на ръководството идва след спрени обществени поръчки за покупка на влакове на стойност над 3 млрд лв., изготвени от служебното правителство. Екипът на Гвоздейков пусна нови поръчки, при променени условия.

В същото време са почти ежедневни съобщения за закъснения на влакове, заради технически проблеми по подвижния състав и инфраструктурата.