Бутафорни уволнения в БДЖ

Бутафорни уволнения в БДЖ! За това сигнализира прясно уволнен служител в БДЖ от отдела за борба с кражбите на гориво в железниците. 
 
Пред камерата ни инспекторът каза, че четиримата шефове в железниците, за които преди седмица транспортният министър обяви, че са отстранени от длъжност, оставали на постовете си необезпокоявани.
 
Съкратеният инспектор в БДЖ Георги Нешев ни припомни думите на министър Николина Ангелкова след съвещание с ръководствата на железниците.
 
„ Съответните директори, които отговарят за локомотивите, и административните директори, които отговарят от персонала, те ще бъдат освободени от днес”, заяви Ангелакова.
 
Това „днес” беше на датата 14-октомври. Но четиримата, още са си на постовете. 
Източник: Novanews.bg
Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]