Държавата изкупува от Домусчиеви два етажа от министерство

Два етажа от сградата на Министерството на транспорта принадлежат на дружеството "Параходство Български морски флот" (БМФ), което е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Това става ясно от съобщение на Министерския съвет. Министерството ще плати 1 млн. евро на частното дружество, за да откупи тези етажи. Решението за това е взето от правителството днес.

През 1999 г. започва приватизацията на БМФ. При подготовката на документите от капитала на дружеството са извадени петият и седмият етаж от административната сграда на Министерството на транспорта. Сделката обаче не е довършена, защото нямало вписване в Търговския регистър. През 2011 г. частното дружество открива този пропуск и завежда дело срещу държавата с искане да му предостави достъп до двата етажа или да заплати имотите. Решението на Върховния касационен съд е, че имотите са собственост на фирмата на Домусчиеви.

Оценката на двата етажа е направена от независим оценител. В момента там са настанени служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Източник : www.clubz.bg

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…