Дефицитът на Столичния електротранспорт достигна 4 млн. лева

Четири милиона лева е дефицитът в бюджета на Столичния електротранспорт от началото на годината. Причина за това е липсата на приходи, а тя се дължи на намаления брой пътници и промяната в разписанията, която се наложи заради пандемията от Covid-19.

За да се справи с дефицита, общественият транспорт в София има нужда от финансиране от държавата или от бюджета на Столичната община, каза по БНР председателят на Комисията по транспорт в общинския съвет Карлос Контрера (ВМРО).

Двете дружества – “Столичен автотранспорт” и “Електротранспорт”, от това, че не продават билети от водачите, губят приблизително по около половин милион на месец. В момента ние сме на около 50 на сто спрямо 2019 г., като пътникопоток със закупени превозни карти, коментира Контрера.

Донякъде има отдръпване на хората от обществения транспорт, може би с идеята да се предпазят от заразяване, а донякъде вероятно се е увеличил и гратисът, особено по крайградските линии. Вероятно ще има ревизия на цялостната икономическа рамка на обществения транспорт за 2020 г., отбеляза председателят на общинската комисия.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…