DHL ще доставя части и пратки за първия търговски полет до Луната

Astrobotic създава кораб, който да достави капсула на времето до Земния спътник за бъдещите поколения.

 

Deutsche Post DHL Group ще бъде официалният логистичен доставчик на технологичната компания Astrobotic, която смята да осъществи първия търговски полет до Луната. Логистичният гигант ще осигури навременното пристигане на всички части за космическия кораб, както и на товарите, които ще бъдат изпратени до Луната. Компанията ще е отговорна и за пренасянето на готовия кораб от базата до площадката за излитане.

"DHL се гордее с това, че свързва хората от целия свят. Развълнувани сме да станем част от тази нова ера в логистиката към Луната", каза Арян Сисинг, Старши вицепрезидент, Глобален маркетинг в Deutsche Post DHL Group.

Корабът “Peregrine” е създаден въз основа на 8-годишни лунни проучвания от страна на Astrobotic и ще достави първия товар до земния спътник. С един полет Peregrine може да пренесе от 35 кг до 265 кг. За първата мисия теглото на всички товари няма да надвишава 35 кг, като от компанията вече са си осигурили 10 клиенти. Все още не е ясно кога точно ще бъде извършен той.

От екипа на компанията заявяват, че всеки може да запази място в кораба и да изпрати свой предмет. Стартовата цена е 1,2 млн. долара. Всички доставени предмети ще останат завинаги на Луната. "Някой ден бъдещите лунни археолози ще използват тази капсула на времето, за да си припомнят какъв е бил животът на Земята в наши дни", обясняват от Astrobotic на официалната страница на проекта. Плановете включват превозване не само на лични вещи, но и на изследователско оборудване, произведения на изкуството, както и фирмени материали.

Astrobotic е един от 16 екипа, които се състезават за Google Lunar X Prize. Наградата е 20 млн. долара за първия кораб, който ще кацне на Луната, ще пропътува поне 500 м на повърхността й и ще предаде висококачествено видео и други данни от там. Задачата трябва да бъде изпълнена до края на 2017г.                                                                                                                                              Източник : www.logistika.bg

 

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…