До една година транспорта в „Младост“ ще е облекчен

Главният архитект на София Петър Диков обеща голямо облекчение на транспорта в столичния квартал "Младост" само след една година. След като приключи работата по разширението на първия метродиаметър, Столичната община ще направи ремонт и на бул. "Александър Малинов".

До 10 месеца ще бъде изградена "една пълноценна връзка, както на северозапад към бул. "Цариградско шосе", така и на югоизток към Околовръстния път", каза пред журналисти в четвъртък Диков. Според него по този начин транспортът в жилищния комплекс със 150 хил. души, ще бъде облекчен значително.

По отношение на проекта за изграждане на спортна зала в "Младост" Диков заяви, че ако този проект се реализира, той ще бъде по линията на публично-частно партньорство. Според него подобни проекти, които са свързани с детския спорт, трябва и е важно да се случат.

Източник: Дневник

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]