Вече работи системата за електронно връчване на актове и фишове

електронно връчване на фишове


Министър Калин Стоянов, съвместно със заместник-министъра на електронното управление Валентин Мундров официално представиха революционната електронна система за връчване на фишове и наказателни постановления, като част от борбата с пътните нарушения в България.

Системата, която функционира от 16 октомври за краткия период до 2 ноември е обработила над 5000 документа. Гражданите с регистрация в системата имат достъп до новия метод на връчване, като значителна част от глобите са вече изплатени, което подобрява ефективността и събираемостта на наложените наказания.

Министър Гвоздейков настоява екостикерите да останат на стъклата на автомобилите

Той добави, че възможността за интегриране на системите на МВР и Министерството на електронното управление е дадена през законодателните промени, направени през август във връзка с нарушенията на пътя.

заплащане на нарушение, фиш ,актове или глоби

Сред промените е и отнемането на автомобили от водачите, които са установени да управляват след употреба на наркотици и алкохол над 1,2 промила, припомни министърът. Тази мярка работи, коментира Калин Стоянов и посочи, че от влизането в сила на промените до момента са отнети 78 автомобила, а присъдите за шофиране след употреба на наркотици и алкохол са 194.