Европейската инвестиционна банка ще консултира НКЖИ

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще консултира Национална компания „Железопътна инфраструктура“ за формирането на нейната тарифна политика и методика за изчисляване на инфраструктурните такси, които събира тя. На вчерашното (23 юли) си заседание Министерски съвет взе решение за това. Тези действия ще бъдат извършени в съответствие с препоръките и изискванията на актуалните европейски директиви и национални нормативни документи.
 
За целта ще бъде подписано споразумение с европейската финансова институция, което ще бъде гаранция за осигуряване на равнопоставени и справедливи условия за достъп до железопътната инфраструктура за всички транспортни оператори. Заедно с това то ще допринесе и за предлагането на качествени услуги и правилно управление на търсенето на достъп до инфраструктурата.
Източник: www.econ.gg
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]