Фандъкова обеща още две линии на метрото тази година

Очакваме тази пролет да бъдат пуснати двете линии до летището и бизнес парка и нови 90 000 души да се качат на метрото. Част от тях ще слязат от автомобилите и ще предпочетат метрото пред другите видове градски транспорт. Това заяви пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
"Продължаваме строителството на вторият метродиаметър до станция „Черни връх” в квартал „Хладилника”. През тази година успяхме да закупим и 10 нови метровлака, така че пускането на тези линии да може да се случи през есента”, поясни тя.
 
"Благодарение на новата програма "Транспорт" тази година очаквам да започне строителството и на третия метродиаметър в участъка от театър „Зад канала” до Красно село”, каза още Фандъкова.
 
Тя добави, че през последните години са успели да построят и пуснат в експлоатация над 13 км метролинии, а в момента се изграждат още 9 км.
 
По думите й това е наистина впечатляващо темпо на строителство и е важно както за придвижването на софиянци и за това, че метрото е най-екологичния транспорт, така и за промяната в градската среда, защото там, откъдето минава метрото, има нови булеварди, осветление, тротоари.
Източник: Банкеръ