Градският транспорт в София с удължено работно време за концерта на „Аеросмит“

Специални мерки за сигурност и бърз достъп за първия концерт на „Аеорсмит“ обещават организаторите от “София мюзик ентерпрайсис“.  
 
Стивън Тайлър и компания пристигат у нас в оригиналния си състав на 17 май, в деня на събитието. Те са подготвили уникално шоу със спиращи дъха пиротехнически ефекти и огромни видеоекрани, а на грандиозната сцена с ширина над 35 метра ще чуем за първи път у нас класики като „Love In An Elevator“, „Dream On”, „Livin' On The Edge“, „Walk this Way“ и „Sweet Emotion“.
 
За да бъде улеснен достъпът на феновете до стадиона, на всички входове ще бъде монтирано допълнително осветление и с негова помощ пропусквателният режим ще е на по-високо ниво. Влизането ще може да става след 17:30 ч.
Столична община също предприема специална организация на градския транспорт. Ще бъде удължено работно време на линия 2 на метрото (Обеля – Лозенец) с около 40 минути, като в този период ще бъде увеличен броят на мотрисите и те ще се движат на по-кратки интервали. 
 
Работното време на автобусни линии 85 и 108 също ще бъде удължено, а интензитетът на движение ще бъде увеличен. Ще бъдат осигурени и допълнителни безплатни автобуси за извозване на всички зрители от стадиона до метростанции „Хан Кубрат“ и „Мария Луиза“. 
 
Ще  бъде осигурено и удължено работното време на платения паркинг на базара. Той е с капацитет 1000 коли и ще работи по време на концерта и поне час след приключването му.
 
Преди хедлайнерите, в 20:10 ч. на сцената ще се качат музикантите от D2. Те ще изпълнят парчета от новия им албум “Феникс”, но и най-популярните си песни в дискографията им.
Очакванията са Стивън Тайлър и компания да се появят около 21:10 ч. като шоуто им ще продължи поне два часа – до към 23:15 ч. 
Концертът е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. Все още могат да се купят билети на цени от 70 до 150 лв.
 
Източник: www.novinite.bg
Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]