Христо Алексиев: Прекратяването на концесията на “Лукойл” ще доведе до криза

Христо Алексиев: Прекратяването на концесията на "Лукойл" ще доведе до криза

“Прекратяването на концесията на “Лукойл” може да доведе до криза в търговията с горива”. Това каза пред БНТ Христо Алексиев, икономически секретар на президента.

Според Алексиев е безотговорно да се извършват подобни действия, тъй като не са били направени необходимите анализи. По негови данни прекратяването на концесията ще има крайно негативен ефект за държавата.

“С това решение държавата губи контрола върху пристанището. Досега държавата винаги имаше достъп до него, а сега заради тези необмислени решения може да загубим този контрол”, добави той.

Алексиев напомни, че служебното правителство е единственото, което е принудило “Лукойл” да плаща данъци на държавата. Допълни, че в рамките на 5 месеца, компанията е изплатила 180 млн. лв. преки данъци. Той също така осъди и тези, които са “за” прекратяване на концесията.

“За мен е странно как същите тези хора се явяват като спасители на това влияние, което може би те са инспирирали. Не искам тези хора да ме спасяват от това влияние”, каза още Христо Алексиев.

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…