Христо Папукчиев: Корабът ”Царевна” ще бъде национализиран, ще му бъде сменен флагът

”Корабът „Царевна“ ще бъде национализиран от проруските сепаратисти в Донецк”, по думите на капитан далечно плаване Христо Папукчиев, казани по Нова нюз.

“Корабът не е български, той плава под малтийски флаг. Собственикът, който управлява компанията е италианец. Съдбата на кораба е предрешена няколко дни след изказването на Мария Захарова, която каза, че корабът трябва да отплава по най-бързия начин. Няколко дни след това, обаче този район беше обявен за част от Руската федерация”, допълни Папукчиев.

“Корабът се подготвя за отплаване, представител на донецките власти казва, че корабът остава там където се намира и ако искат да им се плати. Цената на кораба е 8 млн. долара, цената на товара е около 12 млн. долара. Започват преговори, търси се помощ от областният управител на италианската област Лигурия”, каза капитанът.

„Сега се казва, че корабът ще бъде национализиран, ще му бъде сменен флагът и името. Това е нарушаване на морското право. Това е брутално отношение към материална ценност“, убеден е кап. Папукчиев.

.
Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …