Хвърлиха камъни по влак в движение край Провадия, машинистът е ранен

Хвърлени камъни по влак в движение край Провадия са счупили челното стъкло на кабината на локомотива и са ранили машиниста, съобщават от БДЖ. Той е получил наранявания в рамото, като е засегнато и ухото му.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали, като се извършват необходимите следствени действия за установяване на извършителите.

Заради инцидента влакът от Варна за Враца се движи с над три часа закъснение. Пътниците са получили вода в гара Шумен. Очакват се и други смущения в графика на влаковете, посочват от БДЖ.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек. Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, са човешкият живот и здраве, подчертават от компанията.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…