Има уволнени заради жп инцидента в “Обеля”

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова проведе извънредно съвещание с ръководствата на ДП „НКЖИ“, „Холдинг БДЖ“ ЕАД и ИА „Железопътна администрация“, във връзка с инцидента на жп прелез в кв. „Обеля“ в София.
 
Министър Ангелкова разпореди на генералния директор на НКЖИ, Милчо Ламбрев да бъдат временно отстранени от длъжност, пряко отговорните лица: прелезопазачът, който е бил на смяна, ръководител движение на жп гара Волуяк и директорът на поделение „Управление на движението на влаковете и гарова дейност“ – София, до изясняване на случая и приключване на вътрешната проверка.
 
Още вчера, министър Николина Ангелкова разпореди на Дирекция „Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътен транспорт“ да извърши проверка на фактическите обстоятелства, причина за инцидента. Експертите на МТИТС, НКЖИ и БДЖ оказват пълно съдействие на органите на следствието.
 
Припомняме, че на 09.10.2014 г. (четвъртък), в 14.10 ч., на жп прелез „Обеля“ в кв. „Обеля“ 2, локомотив, движещ се от гара Волуяк за Централна гара София, удари лек автомобил и един човек загина.
 
Следващият вторник ще се проведе предварително планирано оперативно заседание по безопасност в сектор железопътен транспорт. На него, ръководствата на двете железопътни компании и ИА ЖА, по искане на министър Ангелкова, трябва да представят краткосрочни и дългосрочни мерки за повишаване на безопасността.
Източник: Novini.bg
Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…