“Сименс” обжалва поръчка на НКЖИ за 16 млн. лв.

“Сименс” е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решение на Национална компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). С него е обявена обществена поръчка за ремонт на тяговите подстанции в Бургас, Карнобат и Ямбол.
 
Прогнозната стойност е 16 млн. лв. без ДДС. От съобщението на КЗК не става ясно какви са мотивите за жалбата на “Сименс”. Миналата седмица обаче НКЖИ е излязла с ново решение по същата обществена поръчка, научи “Труд”. С него се прецизират изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите.
 
Например през последните 5 години те трябва да имат поне един изпълнен договор за строителство на подстанции или трафопостове. Освен това през последните 3 години трябва да имат най-малко един контракт за проектиране или инженеринг. Старите правила разрешаваха на кандидатите да са изпълнили само един договор за строителство или проектиране.
Източник: в.Труд
Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…