„Сименс“ обжалва поръчка на НКЖИ за 16 млн. лв.

“Сименс” е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решение на Национална компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). С него е обявена обществена поръчка за ремонт на тяговите подстанции в Бургас, Карнобат и Ямбол.
 
Прогнозната стойност е 16 млн. лв. без ДДС. От съобщението на КЗК не става ясно какви са мотивите за жалбата на “Сименс”. Миналата седмица обаче НКЖИ е излязла с ново решение по същата обществена поръчка, научи “Труд”. С него се прецизират изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите.
 
Например през последните 5 години те трябва да имат поне един изпълнен договор за строителство на подстанции или трафопостове. Освен това през последните 3 години трябва да имат най-малко един контракт за проектиране или инженеринг. Старите правила разрешаваха на кандидатите да са изпълнили само един договор за строителство или проектиране.
Източник: в.Труд
Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]