Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата ни с Румъния, Сърбия и Турция

интензивен трафик за товарни автомобили по границите ни

Интензивен трафик за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР по данни към 06:00 часа днес. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничния контролно -пропускателен пункт (ГКПП) “Видин”, ГКПП “Кардам”, ГКПП  “Оряхово” и ГКПП “Никопол” за товарни автомобили на изход.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа”/”Липница“ и „Крушари”/”Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа. 

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа”/”Липница“ и „Крушари”/”Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа. 

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП  “Калотина” за товарни автомобили на изход.

Прочете още: Вече работи системата за електронно връчване на актове и фишове

На ГКПП “Калотина” се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Турция трафикът е интензивен трафика на ГКПП “Капитан Андреево” за товарни автомобили на изход, посочват още в съобщението си от „Границна полиция“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От „Границна полиция“  препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП “Кулата” и ГКПП “Маказа”, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП “Илинден”, ГКПП “Златоград”, ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Капитан Петко войвода”.

През гранични пунктове  “Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

На границата с Република Северна Македония трафикът се осъществява нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП “Гюешево” и ГКПП “Златарево” трафикът е нормален.

Източник: Novini.bg