Ивайло Гавраилов е новият изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД

Ивайло Гавраилов, досегашен изпълнителен директор на държавния „Български морски квалификационен център“ ЕАД, поема управлението като изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД, установи справка на Maritime.bg в подадените за вписване в търговския регистър документи от Министерството на транспорта и съобщенията.

В борда на държавното дружество остават Тихомир Тодоров – председател, и Александър Александров – заместник-председател.

Все още не са обявени имената на другите двама нови членове, които се очакват да бъдат избрани по обявените конкурси от МТС и Агенция за публичните предприятия и контрол (АППК).

По информация на Maritime.bg, Гавраилов вече е започнал срещи с работниците и служителите на държавния пристанищен оператор.

Досегашният изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов пък е класиран на първо място в конкурса на АППК за място в борда на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Ивайло Гавраилов е роден през 1972 година в гр. Варна. Завършва средното си образование в IV-та Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ през 1991г. Седем години по-късно получава висшето си образование в Технически университет – Варна по специалност „Експлоатация на флота и пристанищата“. Специализира пристанищен мениджмънт в APEC – Белгия. В периода 1995 – 2000 г. работи на различни позиции на контейнерен терминал Варна – Изток. Кариерата си продължава в ИА „Пристанищна администрация“, а от 2001 до 2006 г. заема различни ръководни позиции в „Леспорт“ ЕАД. Назначен е за изпълнителен директор на „Пристанище Леспорт“ АД, заема длъжността от 2006 до 2011 година. От 2013 г. до момента Ивайло Гавраилов бе изпълнителен директор на „Български морски квалификационен център“ ЕАД. Семеен е с две деца. 

maritime.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…