Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази цел HHLA и унгарското правителство подписаха споразумение.

Терминалът ще бъде изграден в Залаегерсег (Унгария), който се намира на транспортната ос до адриатическите пристанища Триест (Италия), Копер (Словения) и Риека (Хървати). Строителните дейности ще стартират през есента на 2021 г.. Първият участък от терминала е предвиден да влезе в експлоатация още през 2023 година. В проекта са инвестирани над 40 милиона евро, включва безвъзмездна помощ от 11 милиона евро от унгарски институции.

Цялата европейска интермодална мрежа на Metrans се състои от 17 собствени и други свързани терминали. Тази мрежа, и по-специално терминалът Будапеща, са ключова част от Новия път на коприната.

Източник: с. Логистика

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…