Камери ще следят поведението на шофьорите в градския транспорт

Планират слагането на камери в столичния градски транспорт, които да следят поведението и вида на шофьорите. Това съобщи пред Нова телевизия заместник-кметът по транспорта.

Младият градоначалник обясни, че се планира действията на всички шофьори от градския транспорт да се наблюдават от камери. "Като част от поръчката за новата тикет система на Центъра за градска мобилност се предвижда видеонаблюдение във всички всички возила на столичния градски транспорт", уточни той.

Оптимистичния срок за изграждането на цялата система е най-рано 2018 година.

Крусев не смята да прави ревизия на действията на своя предшественик. "Всички поръчки от моя предшественик са били контролирани вече от различни органи", коментира той.

Преди почти месец 27-годишният Евгени Крусев зае поста заместник-кмет по транспорта в София след като предшественика му подаде оставка заради скандална обществена поръчка за ремонт на 60 спирки в София, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева.
Крусев е завършил УНСС, после е специализирал в Единбург, а след това започнал работа в Столична община.

Крусев разказа, че кметът на София Йорданка Фандъкова му е предложила поста. "Имах среща с Фандъкова, за да й разкажа плана си развитие на инфраструктурата. След няколко дни тя ме извика в кабинета си и ме покани да стана заместник-кмет. Мислих ден и половина", каза той.

Източник : www.dnevnik.bg

Избрани

Гвоздейков: Ревизия ще покаже какво е харчено в транспортното министерство в последните 3 месеца

юни 8, 2023

Ще разпоредя ревизия в моите подведомствени организации и на държавните предприятия. Ще се проверява какво е харчено за последните 3 месеца и какви разходи са правени. Това каза след заседанието […]

Автомобилен транспорт

Екологичният транспорт и възстановяването на “Български пощи” сред приоритетите на новия министър на транспорта

юни 7, 2023

Инж. Георги Гвоздейков, новоназначеният министър на транспорта и съобщенията, обяви, че ще се фокусира върху прилагането на екологични транспортни решения като ключов приоритет на своя мандат. Това беше обявено по […]

Избрани

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството

юни 7, 2023

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е роден в София. Завършва Първа английска езикова гимназия в столицата и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира […]