Камери ще следят поведението на шофьорите в градския транспорт

Планират слагането на камери в столичния градски транспорт, които да следят поведението и вида на шофьорите. Това съобщи пред Нова телевизия заместник-кметът по транспорта.

Младият градоначалник обясни, че се планира действията на всички шофьори от градския транспорт да се наблюдават от камери. "Като част от поръчката за новата тикет система на Центъра за градска мобилност се предвижда видеонаблюдение във всички всички возила на столичния градски транспорт", уточни той.

Оптимистичния срок за изграждането на цялата система е най-рано 2018 година.

Крусев не смята да прави ревизия на действията на своя предшественик. "Всички поръчки от моя предшественик са били контролирани вече от различни органи", коментира той.

Преди почти месец 27-годишният Евгени Крусев зае поста заместник-кмет по транспорта в София след като предшественика му подаде оставка заради скандална обществена поръчка за ремонт на 60 спирки в София, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева.
Крусев е завършил УНСС, после е специализирал в Единбург, а след това започнал работа в Столична община.

Крусев разказа, че кметът на София Йорданка Фандъкова му е предложила поста. "Имах среща с Фандъкова, за да й разкажа плана си развитие на инфраструктурата. След няколко дни тя ме извика в кабинета си и ме покани да стана заместник-кмет. Мислих ден и половина", каза той.

Източник : www.dnevnik.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…