Камери ще следят поведението на шофьорите в градския транспорт

Планират слагането на камери в столичния градски транспорт, които да следят поведението и вида на шофьорите. Това съобщи пред Нова телевизия заместник-кметът по транспорта.

Младият градоначалник обясни, че се планира действията на всички шофьори от градския транспорт да се наблюдават от камери. "Като част от поръчката за новата тикет система на Центъра за градска мобилност се предвижда видеонаблюдение във всички всички возила на столичния градски транспорт", уточни той.

Оптимистичния срок за изграждането на цялата система е най-рано 2018 година.

Крусев не смята да прави ревизия на действията на своя предшественик. "Всички поръчки от моя предшественик са били контролирани вече от различни органи", коментира той.

Преди почти месец 27-годишният Евгени Крусев зае поста заместник-кмет по транспорта в София след като предшественика му подаде оставка заради скандална обществена поръчка за ремонт на 60 спирки в София, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева.
Крусев е завършил УНСС, после е специализирал в Единбург, а след това започнал работа в Столична община.

Крусев разказа, че кметът на София Йорданка Фандъкова му е предложила поста. "Имах среща с Фандъкова, за да й разкажа плана си развитие на инфраструктурата. След няколко дни тя ме извика в кабинета си и ме покани да стана заместник-кмет. Мислих ден и половина", каза той.

Източник : www.dnevnik.bg

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]