Кои са най-големите автомобилни пазари в света?

През 2015 година автомобилните производители реализираха 90 милиона нови машини във всички държави по света. Тези данни изнася порталът focus2move, цитиран от руската аналитична агенция „Автостат”.

Най-много транспортни средства в света са продадени в Китай – 25 милиона единици. Делът на азиатския гигант на световния пазар вече достигна 28 процента.

Второто място се заема от САЩ. В дългогодишния световен лидер по продажби през миналата година са реализирани 17,5 млн. нови автомобили. Това е с 5,7% повече, отколкото през 2014 година.

Първата тройка оформя Япония с 5 млн. продадени машини (-7,9%). Следва Германия, най-големият пазар в Европа, където са продадени 3,2 млн. автомобили (+5,6%). На пето място е Индия с 2,78 милиона реализирани нови коли (+8,7%).

Източник: www.money.bg

Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]