Колектор за отпадъчни води предизвикал дупката на пътя за летището

Пропадането на земна маса в тревната площ между булевардите "Брюксел" и "Христофор Колумб" е предизвикано от колектор за отпадъчни води.
 
Пропадането засяга както първоначално установената дупка под тревната площ, така и част под пътното платно на булевард "Христофор Колумб", съобщава БГНЕС.
Продължава аварийната работа по разкриването на основния корпус на съоръжението и по точно неговото дъно, като става дума за дълбочина 6-8 метра от равнището на настилката.
 
Паралелно се проучват възможностите за отклоняването на отпадъчните и дъждовни води, които се събират в съоръжението от различните части на ж.к. "Младост", кв. "Полигона" и "Дружба"II. Целта е безопасното извършване на ремонта.
 
Обсъжда се и начинът, по който да бъде ремонтиран аварийно участъкът от колектора. Едва след разкриване на цялото трасе от около 50 метра ще е възможно да се прецени необходимият технологичен срок за завършване на ремонта.
 
Откритата авария при проактивната рутинна дейност на екипите на "Софийска вода" АД по ВиК съоръжението предотврати създаването на условия за възникване на сериозни инциденти по тази оживена артерия на столицата.
Източник: Дарик
Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]