Кошмар в Искърското дефиле – влаковете от София закъсняват с часове

Влаковете към и от София за селищата в Искърското дефиле се движат с огромни закъснения. След изтичането на обявеното едночасово закъснение, вместо влак да потегли, му се обявява още един час.

„Всеки бърза да се прибере след работа, със 70-80 минути закъснение, не е приятно, идва зима”, коментира Юлиян Доев, един от редовните пътници на закъсняващите влакове, пред БТВ.

Оказва се, че вечерният влак от София за Мездра не тръгва навреме още от началната си гара и хората са принудени да хващат следващия бърз влак, който е доста по-късен от пътническия, но е по-сигурно, че ще ги отведе у дома.

„Пътническият имаше 70 минути закъснение, от 70 стана 90, стоим по два часа на Централна гара да го чакаме. Не е нормално, не може да разчитаме на тeзи влакове въобще”, възмущава се и Христина Иванова.

Пътническият влак все пак е тръгнал от София, но закъснението му расте. Проверяваме кога ще стигне гара Зверино – оказа се, с два часа закъснение.

От информационния център на БДЖ потвърждават – проблемът е в липсата на локомотиви, стари са и постоянно се чупят.

„Това е терор, ежедневен терор за хората, които учат и работят в София”, категоричен е Юлиян.

Той вече е сигнализирал парламента и премиера и чака отговор.

 

Източник : www.trud.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]