Летище София с 6 нови дестинации през 2016

Целогодишни директни полети по шест нови маршрута ще открие Летище София през новата 2016 г. 
Wizz Air стартира полети до Бристол от януари 2016 г., а от края на март започва директни полети от София и до Аликанте, Осло/Торп и Хамбург/Любек.
Полетите до четирите нови дестинации на Wizz Air ще бъдат 2 пъти седмично и ще се извършват от Терминал 1 на летище София.

През април 2016 г. към опериращите от столичното летище авиокомпании се присъединява още една – най-голямата в Европа нискотарифна авиокомпания Ryanair. Ирландският въздушен превозвач започва с новата за летище София италианска дестинация Пиза, която ще бъде обслужвана 2 пъти седмично. 

От 25 април стартират ежедневните полети на превозвача по маршрута София – Лондон/Станстед.Очакваме и новите сезонни предложения за Лято'2016 на авиокомпания България Ер до Лисабон, Аликанте и Тенерифе. 
 

Пътниците по редовни линии са се увеличили с 6,6 на сто спрямо същия период на 2014 г., което се дължи на постоянно увеличаващия се брой на пътуващите по международните маршрути от летище София.

Статистиката по отношение на чартърните полети отчита спад от 5 на сто, което затвърждава тенденцията от последните години. Увеличава се и броят на индивидуалните туристи, които ползват редовните пътнически полети до предпочитаните от тях дестинации.

През зимния сезон на тази година, започващ на 19 декември, авиокомпания Thomas Cook UK ще изпълнява полети по разписание, а не чартърна туристическа програма, както досега. Това означава повече възможности за отделния пътник при планиране и организация на пътуването.

По отношение на пътническия трафик по терминални сгради, през 2015 г. има увеличение от 18 на сто за Терминал 1 и от 1 процент за Терминал 2.

 
Изт: dir.bg