Летище Варна компенсира спада на пътници от Русия и Украйна

 

Летище Варна бележи спад на миналите пътници с  2% през летния сезон, спрямо същия период на миналата година,заяви шефът на варненския аеропорт Димитър Костадинов. Той уточни, че при броя на обслужените самолети спадът е в рамките на 3%. Това е много по-добър резултат от очакваното преди началото на летния сезон, призна Костадинов.

Най-голямо е намалението на руския пазар – 34%. В цифрово изражение това са 100 000 пътници по-малко. През морското летище са преминали едва 10 000 украинци, докато през миналия сезон те са били около 50 000. Негативния резултат е преодолян благодарение на сериозните ръстове на германския, полския и британския пазари, обясни Димитър Костадинов.

Той не пропусна да спомене, че голям принос има и линията Варна-Истанбул, която е привлякла 50 000 пътници повече, спряма предходния период.

Добрите данни карат "Турските авиолинии" да направят линията ежедневна и през зимния период. Същото ще стори и "Уиз еър" по дестинацията Варна-Лутън.

Източник: http://www.trud.bg, 17.09.2015г.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…