Лондон спаси железницата си с 3,5 млрд. лири по време на пандемията

Великобритания е одобрила досега разходи в размер на 3,5 милиарда лири, за да поддържа железниците си в движение през периода на коронавирусната пандемия, съобщи днес правителството, цитирано от Ройтерс.

Според спешните мерки, въведени на 23 март за шест месеца, властите оказват финансова подкрепа на железопътните компании, за да могат влаковете да се движат за транспортирането на ключови служители при срив от 96 процента на пътникопотока.

Правителството е одобрило 3,5 милиарда лири разходи, за да гарантира железопътните услуги, но все още не е възможно да се предостави обща оценка, посочва в отговор до парламента държавният министър в министерството на транспорта Крис Хийтън-Харис.

Окончателната сметка може да набъбне, тъй като според източници жп компаниите искат държавната помощ да продължи и след определените шест месеца заради слабата вероятност от възстановяване на пътникопотока на предишните му равнища.

Източник: https://business.dir.bg

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…