Lufthansa с покупка на 80 нови самолета

lufthansa купува 80 нови самолета

Германската авиационна група Lufthansa обяви значителна покупка на 80 нови самолета за къси и средни разстояния от водещите авиационни компании Airbus и Boeing. Поръчката включва 40 самолета Boeing 737-8 MAX и 40 самолета Airbus A220-300, като доставките са планирани между 2026 и 2032 година.

Общата стойност на договорите с Airbus и Boeing достига приблизително 9 милиарда долара (около 8.2 милиарда евро). Освен това, споразумението предоставя възможност за потенциално увеличение на поръчката с още 120 самолета, което би могло да доведе до общ брой от 200 единици.

Детлеф Кайзер, член на борда на директорите на Lufthansa, коментира поръчката: “С тази текуща поръчка ние ускоряваме модернизацията на нашия авиационен флот.” Този ход е значима стъпка в стратегията на Lufthansa за обновяване на авиофлота си с по-модерни и ефективни модели.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…