Maersk Line начело на Топ 100 на морските превозвачи

Maersk Line, подразделение на A.P. Moller-Maersk Group, с централа в Копенхаген, Дания, запазва позицията си на най-голям морски превозвач в света, в класацията на Alphaliner.
 

На второ място, с близък до Maersk Line капацитет, е Mediterranean Shipping Co. CMA CGM също отбелязава стабилен ръст през 2015 г. Maersk Line има общ капацитет от 3,01 млн. TEU годишно, осъществяван от 584 товарни кораба към началото на 2016 г. В сравнение най-близкият конкурент MSC разполага с товарен капацитет от 2,67 млн. TEU и 484 кораба. Maersk увеличи през изминалата година капацитетата си за доставки между Азия и Северна Америка с 24% и между Европа и Северна Америка с 223%.

Дъщерните компании на A.P. Moller-Maersk – Maersk Line, Safmarine, MCC-Transport, Seago Line и Mercosul Line, оперират близо 600 кораба. Maersk разполага и с най-големите контейнеровози в света към днешна дата.

Глобалните данни в края на януари 2016 г. показват, че в световен план са активни 6092 товарни кораба по търговските маршрути, с общ капацитет 20 402 717 TEU.

Източник: logistika.bg

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]