Мащабни инвестиции в магистрали през 2024 г.

строителство на магистрали

Вълнуващи новини за инфраструктурното бъдеще на Северна България: значителни инвестиции са планирани за 2024 година в магистрали, обяви регионалният министър Андрей Цеков. В обща рамка от 850 милиона евро, предвидени от Агенцията за пътна инфраструктура, над 600 милиона евро ще бъдат насочени към ключови инфраструктурни проекти в региона.

В рамките на конференция за кметове и председатели на общински съвети, организирана от Национално сдружение на общините, министър Цеков подчерта важността на тези инвестиции. Те включват развитие на магистрала ‘Хемус’, изграждане на скоростния път Видин – Ботевград и завършване на магистралата Русе – Бяла. Тези проекти имат потенциала значително да улеснят транспортните връзки и да стимулират икономическия растеж в региона.

Цените на горивата падат в следващите дни

Освен това, министър Цеков изрази оптимизъм относно решаването на проблемите с индексацията на строителните разходи, което е критично за навременното завършване на проекта ‘Хемус’. Той също така сподели, че се очаква в началото на 2024 година да бъде утвърдено и трасето на новата магистрала “Черно море”, което ще допринесе за още по-голяма свързаност в региона.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…