Министър Андрей Цеков: АМ “Тракия” с трите си ленти не може да поеме трафика към морето

Министър Андрей Цекov
© Кадър: БНТ

Пътуването към морето може да бъде предизвикателство. Магистрала “Тракия”, главната артерия през летния сезон е изчерпала капацитета си. С трите си ленти тя не може да поеме трафика към морето. Отдавна е следвало да бъде планирано изграждането на нови платна”, заяви в предаването “Още от деня” по БНТ регионалният министър Андрей Цеков.

Министър Цеков продължи, пояснявайки, че в бюджета винаги са били заложени пари за ремонт и изградба на нова пътна мрежа. “В момента в бюджета на министерството са заложени около 2,5 милиарда лева за строителство и основни ремонти на републиканската пътна мрежа”, каза министърът.

Според Министър Цеков, част от бюджета е предназначена за текущи ремонти. “Средствата са достатъчни. Проблемът не са парите, а проектната готовност, планирането и контрола”, обясни министър Андрей Цеков.

Той коментира също и действията на служебния кабинет, които създадоха съмнение в дейността на бившото ръководство на Агенция “Пътна инфраструктура”. Посочи, че те се опитали да издадат решения за избор на изпълнители за пътна поддръжка в следващите 4 години на стойност над 4 милиарда лева за само 2-3 дни.

“Заради това назначих одит на обществените поръчки, който констатира предпоставки за незаконосъобразно и неефективно разходване на тези пари”, подчерта регионалният министър.

Министър Цеков е категоричен, че не трябва да има субективни критерии при тези решения.

“Проблемът е, че в страната ни няма обезпечена инвестиционна програма”, каза още регионалният министър.

Novini.bg

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…