Министър Андрей Цеков: АМ “Тракия” с трите си ленти не може да поеме трафика към морето

Министър Андрей Цекov
© Кадър: БНТ

Пътуването към морето може да бъде предизвикателство. Магистрала “Тракия”, главната артерия през летния сезон е изчерпала капацитета си. С трите си ленти тя не може да поеме трафика към морето. Отдавна е следвало да бъде планирано изграждането на нови платна”, заяви в предаването “Още от деня” по БНТ регионалният министър Андрей Цеков.

Министър Цеков продължи, пояснявайки, че в бюджета винаги са били заложени пари за ремонт и изградба на нова пътна мрежа. “В момента в бюджета на министерството са заложени около 2,5 милиарда лева за строителство и основни ремонти на републиканската пътна мрежа”, каза министърът.

Според Министър Цеков, част от бюджета е предназначена за текущи ремонти. “Средствата са достатъчни. Проблемът не са парите, а проектната готовност, планирането и контрола”, обясни министър Андрей Цеков.

Той коментира също и действията на служебния кабинет, които създадоха съмнение в дейността на бившото ръководство на Агенция “Пътна инфраструктура”. Посочи, че те се опитали да издадат решения за избор на изпълнители за пътна поддръжка в следващите 4 години на стойност над 4 милиарда лева за само 2-3 дни.

“Заради това назначих одит на обществените поръчки, който констатира предпоставки за незаконосъобразно и неефективно разходване на тези пари”, подчерта регионалният министър.

Министър Цеков е категоричен, че не трябва да има субективни критерии при тези решения.

“Проблемът е, че в страната ни няма обезпечена инвестиционна програма”, каза още регионалният министър.

Novini.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…