Месечни винетки има

Близо 80 хиляди месечни винетки за леки автомобили има в момента в дистрибуторската мрежа. Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) прави това уточнение по повод некоректна информация в столична медия.

 

В АПИ не са постъпвали сигнали за липсващи месечни или каквито и да било стикери за леки автомобили през летния сезон. Сигнали могат да бъдат подавани на e-mail: vinetki@api.bg и на телефоните в агенцията: 029173368, 029173305, както и чрез бутона „Сигнали за нередности“ на www.api.bg, на e-mail: signali@api.bg и на посочения телефон, както и на разпространителите – „Български пощи“ и „ВИП секюрити“.

Анонимността на сигнала и неговата неточност го прави невъзможен за проверка. В публикацията на медията не е посочена конкретна бензиностанция, а се твърди, че стикери са липсвали на „няколко произволни бензиностанции на изходите на столицата“.

Ако е имало бензиностанция, в която в конкретния момент са липсвали месечни стикери то вероятно, не е подадена своевременно заявка за доставка.

АПИ държи да уточни, че при подаването на навременна заявка, тя се изпълнява в максимално кратък срок. Обектите нямат ограничения за изпращане на заявки, такива могат да се подават всеки ден.

По-голяма част от крайните пунктове за дистрибуция оперират коректно с наличните и необходими количества стикери за търговски обекти и изпращат своевременно своите заявки, така че да ограничат вероятността от изчерпване на стикерите.

Средномесечното потребление на винетни стикери е около 40 000 бр., сочи статистиката за летните месеци – юни, юли и август през 2015 г., както и около 37 000 за същия период на 2014 г.

В петък – 5 август, както е по график, АПИ ще предостави на дистрибуторската мрежа допълнителни още 10 000 бр. месечни винетки за леки автомобили, 200 000 бр. седмични за леки автомобили и 200 000 бр. дневни стикери за камиони.

За последната седмица най-търсеният стикер от шофьорите на леки автомобили е седмичният. В последната седмица на юли са продадени над 97 хил. седмични винетки за леки автомобили.                                        Източник : www.kamioni.bg

 

ЖП транспорт

Христо Алексиев ще бъде за трети път служебен транспортен министър

Христо Алексиев ще бъде служебен транспортен министър за рекорден трети път, стана ясно след като президентът Румен Радев разпусна 47-ото народно Събрание и обяви състава на служебния кабинет Роден е […]

Воден транспорт

Де-мистификация на транспортните разходи за LNG доставки –как да ни излезнат сметките с  корабите с втечнен газ

к.д.п. Христо Папукчиев, експерт в областта на морския транспорт Напоследък темата за газовата независимост и енергийното оцеляване на България, а така също и на партньорите ни от ЕС се трансформира […]

ЖП транспорт

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS в железопътния участък Русе-Каспичан

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS – ниво 2, в железопътния участък Русе-Каспичан. Крайният срок за получаване на индикативни предложения от заинтересованите страни изтече на 26 юли 2022 г. […]