Месечни винетки има

Близо 80 хиляди месечни винетки за леки автомобили има в момента в дистрибуторската мрежа. Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) прави това уточнение по повод некоректна информация в столична медия.

 

В АПИ не са постъпвали сигнали за липсващи месечни или каквито и да било стикери за леки автомобили през летния сезон. Сигнали могат да бъдат подавани на e-mail: vinetki@api.bg и на телефоните в агенцията: 029173368, 029173305, както и чрез бутона „Сигнали за нередности“ на www.api.bg, на e-mail: signali@api.bg и на посочения телефон, както и на разпространителите – „Български пощи“ и „ВИП секюрити“.

Анонимността на сигнала и неговата неточност го прави невъзможен за проверка. В публикацията на медията не е посочена конкретна бензиностанция, а се твърди, че стикери са липсвали на „няколко произволни бензиностанции на изходите на столицата“.

Ако е имало бензиностанция, в която в конкретния момент са липсвали месечни стикери то вероятно, не е подадена своевременно заявка за доставка.

АПИ държи да уточни, че при подаването на навременна заявка, тя се изпълнява в максимално кратък срок. Обектите нямат ограничения за изпращане на заявки, такива могат да се подават всеки ден.

По-голяма част от крайните пунктове за дистрибуция оперират коректно с наличните и необходими количества стикери за търговски обекти и изпращат своевременно своите заявки, така че да ограничат вероятността от изчерпване на стикерите.

Средномесечното потребление на винетни стикери е около 40 000 бр., сочи статистиката за летните месеци – юни, юли и август през 2015 г., както и около 37 000 за същия период на 2014 г.

В петък – 5 август, както е по график, АПИ ще предостави на дистрибуторската мрежа допълнителни още 10 000 бр. месечни винетки за леки автомобили, 200 000 бр. седмични за леки автомобили и 200 000 бр. дневни стикери за камиони.

За последната седмица най-търсеният стикер от шофьорите на леки автомобили е седмичният. В последната седмица на юли са продадени над 97 хил. седмични винетки за леки автомобили.                                        Източник : www.kamioni.bg