Московски благодари на превозвачите за компромиса

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски благодари в ефира на БНТ на българските превозвачи, за компромиса и решението им да не блокират границата с Гърция по Великденските празници.

"Благодаря от свое име за компромиса, който българските превозвачи решиха да направят. Благодаря от свое име, имах възможност да благодаря и от името на министър-председателя, за компромиса, който българските превозвачи решиха да направят. Около 1 час беше вчера срещата, трудно успяхме да убедим превозвачите да не блокират границата ,което между другото е изключително справедливо", заяви министърът, цитиран от "Фокус".

"Това тяхно желание се провокира от писмо отпреди около 2 седмици от ЕК, което най-общо звучи „Не ни занимавайте нас с този проблем повече , решете си го това е между България и Гърция", което на практика не е истина и ще продължаваме да настояваме Брюксел да има механизъм, който да въздейства в момента на подобен тип кризи, а не след 3-4 месеца", обясни Московски.

"Това, което се реши вчера, въпреки че се съгласиха на компромис, е една декларация, в която ще се присъединят и други браншове и сектори от българската икономика и ако си позволят още веднъж незаконни действия, който и да е сектор в Гърция, с блокиране на границата, тогава надявам се цялата българска общественост и всички сектори в икономиката да подкрепят превозвачите", каза още той.

Източник : www.standartnews.com