Московски: При назначаването на Цветанов нямаше данни за корупция

Никога не съм заявявал, че някаква чужда сила е давала като предложение бившият изпълнителен директор на "Автомобилната администрация" Цветелин Цветанов. Никога не сме минавали съгласувателни процедури, партийни и така нататък. Това заяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на транспорта Ивайло Московски.

В края на март началникът на ИА “Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов бе арестуван заради корупция, която се изразяваше в продажбата на книжки на кандидат-шофьори.

"Номинацията на Цветелин Цветанов е моя, дал съм предложението на министър-председателя и така е назначен. Искам да уточня, че това, което коментирате, че има сериозни съмнения за корупция към момента на назначаването и номинирането му, такива официални данни не са съществували”, категоричен бе транспортният министър.

Московски обясни, че когато Цветанов е освобождаван от поста директор на „Автомобилна администрация“ – Плевен през 2013 година служебните му правоотношения са прекратени единствено и само поради закриване на заеманата от него длъжност, в следствие на цялостно преструктуриране на агенцията.

„Всичко това, което се случи в последствие, наистина е шокиращо и за системата на транспорта. В момента върви следствие и процесите на съдебната практика по този случай и ще бъде това, което отсъди съда”, каза още Ивайло Московски.

На друг въпрос – на Георги Свиленски относно оказване на натиск върху служители на "Летище София", Московски каза, че никога транспортното министерство не е давало указание към когото и да е в Летище София, за да възпрепятства служителите на дружеството да участват в митинги, протести или каквото и да е. „Ръководството на летището, не само, че не възпрепятства, а по предложение на синдикалния лидер Тодор Митов е осигурило присъствие на служители от Дирекция „Сигурност”, които да подпомогнат органите на реда с оглед факта, че Летище София е обект от национална сигурност и да се осигури безпрепятственото преминаване на хора и автомобили”, добави Московски.

Източник : www.expert.bg