Мотоциклети за 500 000 долара пристигат в България

Мотоциклети на обща стойност над половин милион долара ще пристигнат в България за второто издание на състезанието по суперкрос, което ще се проведе на 1 и 2 октомври в софийската зала Арена Армеец.

 

Логистиката за Supercross Sofia 2 ще бъде една от най-мащабните и сложни за спортно събитие в България. Всеки отбор ще подготви моторите на собствените си състезатели в САЩ, след което те ще бъдат събрани в три отделни депа. След това машините ще бъдат изпратени директно до Великобритания със самолети, а оттам моторите ще бъдат натоварени на камиони, които ще ги извозят до България. В София те трябва да пристигнат два дни преди самото събитие, за да бъдат предварително проверени и изпробвани.

Почитателите на мотоциклетния спорт ще станат свидетели на обещаващо зрелище с ново 6-лентово трасе. Пръстта, от която ще бъде изградено, ще е с 45% повече от миналата година. Подготовката на изкуственото дърттрак трасе в „Арена Армеец“ отнема пет дни преди началото на състезанието, като през 2015 г. то бе изградено от 3200 тона пръст, а през октомври тази година ще бъдат използвани 4700 тона пръст.

Най-добрите състезатели по суперкрос в света ще премерят сили за наградата „Крал на София“. Обявените до момента имена са миналогодишният победител Джъстин Брайтън, Малкълм Стюарт, Фил Николети и единственият българин в шампионата на САЩ по мотокрос АМА – Стоян Рашков.                                                                                            wИзточник : www.logistika.bg