На вниманието на българските превозвачи в Гърция

Изпълнителна агенция Автомобилна администрация информира българските превозвачи, че в района на Аспропиргос, област Атина значително се е увеличил броят на нападения над камиони с българска регистрация.

 

Нападенията се извършват с цел кражба на пари, документи и ценни вещи от кабините на товарните автомобили или кражби на част или целият товар. Освен това, сериозен риск представляват и зоните в близост до товарните пристанища на Гърция, където са концентрирани голям брой нелегални имигранти и бежанци, опитващи се да достигнат до Западна Европа.

Препоръчва се предварително да се осигурява място в охраняем паркинг, за пренощуване на водачът и товарният автомобил. Трябва да се избягва спирането в зоните около и в товарни пристанища и намиращите се в близост градове, а преди тръгване трябва да се проверяват местата даващи възможност за укриване на бежанци в камиона.

За да се избегне забавянето при инциденти, е желателно водачите на товарни автомобили, да се снабдят предварително с контактите на дипломатическото представителство на Република България.                                                                                         Източник : www.logistika.bg

граничен пункт до рудозем
Избрани

Скоростен път до Пампорово и Рудозем?

февруари 26, 2024

В рамките на стремежа към модернизация на транспортната инфраструктура в България, Министерството на регионалното развитие и благоустрой…