Назначиха трима заместник-министри в транспортното министерство

Кои са тримата заместник-министри на транспорта?

В Министерството на транспорта и съобщенията поста поемат Анна Натова, Григори Григоров и Бисер Минчев.

Анна Натова

Близо 10 години от професионалната кариера на Анна Натова е свързана с Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“, където е заемала различни ръководни длъжности, включително генерален директор през 2022 г. От 2009 г. до 2015 г. е директор дирекция „Европейски съюз, международни отношения и проекти“ в ИА „Морска администрация“. Преди това е работила и в Министерството на външните работи. По образование е юрист.

Григори Григоров

Григори Григоров е председател на Съвета на директорите на Холдинг „Български държавни железници“ ЕАД в периода от 2018 г. до 2021 г. Притежава дългогодишен опит в управлението на телекомуникационни компании и развитието на високи технологии в различни развиващи се пазари. Завършил е Техническия университет в София, има MBA от City University в Сиатъл, САЩ.

Бисер Минчев

Бисер Минчев е с дългогодишен управленски опит в структурата на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Към момента е главен ревизор по безопасността на транспорта, бил е също така заместник генерален директор „Експлоатация“. Магистър-инженер е от ВВТУ „Тодор Каблешков“ в гр. София.