НКЖИ ремонтира 16 гари и 55 км железен път

55 километра железен път ще се ремонтират до края на годината, информират от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Очаква се в тази дейност да бъдат вложени над 44 млн. лв. Паралелно с това компанията предвижда и още близо 70 километра така наречените „средни ремонти“, които са само частична рехабилитация на релсовия път. Това значително ще подобри състоянието на националната жп мрежа, смятат от НКЖИ.

От спешен ремонт се нуждаят обаче и 10 тунела, като най-големият от тях е Козница по линията София-Карлово, който е с дължина близо 6 км. Още 20-ина съоръжения от жп мрежата се нуждаят от рехабилитация, за което са нужни още 2,5 млн. лв. и затова работата по тях ще бъде разсрочена във времето. 4 млн. лв. са предвидени и за ремонти на гарите и пероните. Средствата ще стигнат за реновиране на 16 такива обекти. За останалите ще се чака финансиране през 2015 година.

Източник: stroitelstvoimoti.com

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]