Несъществуващ за Министерството на транспорта и БДЖ Завод за локомотиви в България изуми евродепутати

В изминалия уикенд депутатите от Европейския парламент Андей Новаков и Емил Радев посетиха локомотивния завод Експрес Сервиз в Русе. Те бяха придружени от русенските депутати Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков.

Депутатите и придружаващите ги лица се запознаха с производствената програма, разгледаха новите готови локомотиви които ще бъдат доставени за столичния Метрополитен и ремонтните цехове на завода. Локомотива за метрополитена, може да се види на транспортното изложение „Транстренд 2018“  във ВТУ „Тодор Каблешков“ София, на 25 и 25 април тази година .

Особено впечатление на всички посетители направиха акумулаторните локомотиви, които отговарят на всички екологични изисквания за шум и вредни емисии. Локомотивите се изнасят в целия свят и в момента има поръчки от Дойче Бан. Евродепутата Новаков стана машинист и тества новия модел ES1000.

Експрес Сервиз ООД е лидер при ремонтите на локомотиви и единственото предприятие произвеждащо нови локомотиви в България. Развива дейност в три направления, свързани с локомотивите – ремонт, производство на нови локомотиви и товарен ЖП транспорт. Произвежда дизелови и акумулаторни маневрени локомотиви и ремонтира и поддържа всички видове електрически и дизелови локомотиви на български клиенти.

Експрес Сервиз разполага с модерна база за ремонт на локомотиви, като предлага и мобилно поддържане и ремонт на локомотиви на клиентите. В момента се правят проучвания за разширяване на ремонтната база с ремонтни пунктове в страната.

Източник: http://lz1866.com/bg/

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…