НКЖИ представи пред ученици от Враца и Горна Оряховица спецификата на железничарската професия

На 11 и 12 май 2023 г., на гарите във Враца и Горна Оряховица бяха проведени срещи с ученици от 7-ми и 11-ти клас като част от кампанията за ранно професионално ориентиране и привличане на млади кадри на НКЖИ.

Специалисти от регионалните поделения в двата града запознаха учениците с историята на компанията и представиха специализирани машини за ремонт на железния път.

Учениците от Горна Оряховица се запознаха с работата на ръководител-движение на жп гара Горна Оряховица. Нагледно беше представен целия работен процес по осъществяване движението на влаковете.

Презентирани бяха видовете програми за обучение на ДП НКЖИ, като акцент беше поставен на стипендиантската програма за ученици. На срещата в Горна Оряховица присъства и представител на Професионалната гимназия по жп транспорт „Н.Й.Вапцаров”, който разказа за специалностите, по които се осъществява прием в училището и възможностите за реализация след завършването му.

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…