НКЖИ представи пред ученици от Враца и Горна Оряховица спецификата на железничарската професия

На 11 и 12 май 2023 г., на гарите във Враца и Горна Оряховица бяха проведени срещи с ученици от 7-ми и 11-ти клас като част от кампанията за ранно професионално ориентиране и привличане на млади кадри на НКЖИ.

Специалисти от регионалните поделения в двата града запознаха учениците с историята на компанията и представиха специализирани машини за ремонт на железния път.

Учениците от Горна Оряховица се запознаха с работата на ръководител-движение на жп гара Горна Оряховица. Нагледно беше представен целия работен процес по осъществяване движението на влаковете.

Презентирани бяха видовете програми за обучение на ДП НКЖИ, като акцент беше поставен на стипендиантската програма за ученици. На срещата в Горна Оряховица присъства и представител на Професионалната гимназия по жп транспорт „Н.Й.Вапцаров”, който разказа за специалностите, по които се осъществява прием в училището и възможностите за реализация след завършването му.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…