НКЖИ ще предостави новия подлез в Горна баня на Община Овча купел за стопанисване

„Надявам се, че новият подлез в кв. Горна баня ще сложи край на серията инциденти в района“, заяви инж. Милчо Ламбрев, генерален директор на НКЖИ. Нерегламентираната пешеходна пътека, използвана досега от жителите в района, се намира в крива, в която няма видимост за идващите влакове и скоростта в тази отсечка е висока. Затова и НКЖИ инвестира в изграждането на този подлез, за да се избегне риска за живота и здравето на хората.

Съоръжението е изцяло завършено, с издаден акт 16, разполага с удостоверение за ползване и в най-скоро време собствеността му ще бъде прехвърлена на Община Овча купел.

Подлезът се охранява, разполага с камери за видеонаблюдение, автоматично осветление и отопление за зимните месеци.

Генералният директор на НКЖИ изрази надежда, че Община Овча купел и жителите на Горна баня ще се грижат добросъвестно за чистотата и целостта на новия подлез. В обръщението си към гражданите, инж. Ламбрев отново припомни, че единствените места за преминаване през жп линиите са изградените съоръжения за пешеходци – прелези, подлези, надлези и пешеходни пътеки.

На събитието присъстваха Дончо Барбалов, заместник-кмет по транспорта на Столична община, Христина Семерджиева, кмет на Община Овча купел, Станислав Иванов, народен представител и член на Комисията по транспорт, както и представители на фирмата-изпълнител и проектантите на обекта.