Нова организация на движението на „Цариградско шосе“

Нова организация на движението по бул. ''Цариградско шосе'' ще бъде въведено, съобщиха от Столична община. Причината е продължаващия ремонт на пътя. Измененията в правилата на движение ще бъдат в сила от 4:30 тази сутрин (18 юли) до 24ч. на 1 август.
 
През този период е забранено влизането на превозни средства по южното пътно платно на ''Цариградско шосе'' между ул. "Йерусалим" и надлеза над бул. "Александър Малинов". Движението е предвидено да се извършва двупосочно в в северното пътно платно на бул. ''Цариградско шосе'' в същия участък.
 
Променено е и движението на част от градския транспорт. В посока Пловдив автобусните линии се движат по маршрутите си, като спазват временната организация на движение. Възстановява се автобусната спирка “УМБАЛ Св. Анна”, намираща се на централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”.
 
Автобусни линии №№ 76, 213 и 305 за ж.к. „Младост” на кръстовището с бул. „Йерусалим” завиват надясно и продължават по локала до бул. „Александър Малинов”.
 
Автобусни линии с номера № 1, 3, 5, 6, 84, 204, 505 и 604 по направление „Летище София”, ж.к. „Дружба”, с. Лозен, с. Герман, кв. „Панчарево”, с. Кокаляне се включват в отвореното двупосочно ляво (северно) централно платно.
Линия № 114, движеща се по южния локал, излиза на централното платно на бул. „Цариградско шосе”, движи се надясно през ул. „Йерусалим” и продължава по маршрута си.
 
Промяната на автобусна спирка “Държавна печатница” се запазва като местоположение на 120 м напред на централното платно, за линии №№ 1, 3, 5, 6 и 114 и на пътната връзка за слизане на 140 м за линии №№ 84, 204 и 604.
 
Без промяна остават автобусни линии с № 1, 3, 5, 6, 76, 84, 204, 213, 305, 505, 604 в посока центъра. Местата на спирките се запазват като спирка “Държавна печатница” е възстановена.
Източник: www.econ.bg
Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]

Въздушен транспорт

Летете пеша, бе!

Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично таксите за догодина. Ryanair ще преразгледа полетите си от София като маршрути и честотa Темата накратко Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично […]