Нова организация на движението на „Цариградско шосе“

Нова организация на движението по бул. ''Цариградско шосе'' ще бъде въведено, съобщиха от Столична община. Причината е продължаващия ремонт на пътя. Измененията в правилата на движение ще бъдат в сила от 4:30 тази сутрин (18 юли) до 24ч. на 1 август.
 
През този период е забранено влизането на превозни средства по южното пътно платно на ''Цариградско шосе'' между ул. "Йерусалим" и надлеза над бул. "Александър Малинов". Движението е предвидено да се извършва двупосочно в в северното пътно платно на бул. ''Цариградско шосе'' в същия участък.
 
Променено е и движението на част от градския транспорт. В посока Пловдив автобусните линии се движат по маршрутите си, като спазват временната организация на движение. Възстановява се автобусната спирка “УМБАЛ Св. Анна”, намираща се на централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”.
 
Автобусни линии №№ 76, 213 и 305 за ж.к. „Младост” на кръстовището с бул. „Йерусалим” завиват надясно и продължават по локала до бул. „Александър Малинов”.
 
Автобусни линии с номера № 1, 3, 5, 6, 84, 204, 505 и 604 по направление „Летище София”, ж.к. „Дружба”, с. Лозен, с. Герман, кв. „Панчарево”, с. Кокаляне се включват в отвореното двупосочно ляво (северно) централно платно.
Линия № 114, движеща се по южния локал, излиза на централното платно на бул. „Цариградско шосе”, движи се надясно през ул. „Йерусалим” и продължава по маршрута си.
 
Промяната на автобусна спирка “Държавна печатница” се запазва като местоположение на 120 м напред на централното платно, за линии №№ 1, 3, 5, 6 и 114 и на пътната връзка за слизане на 140 м за линии №№ 84, 204 и 604.
 
Без промяна остават автобусни линии с № 1, 3, 5, 6, 76, 84, 204, 213, 305, 505, 604 в посока центъра. Местата на спирките се запазват като спирка “Държавна печатница” е възстановена.
Източник: www.econ.bg
ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]