Новата тапа в София е вече на бул. „Черни връх“

Новата тапа в столицата ще е на бул. „Черни връх”. Заради изграждането на метрото ще се наложи стесняване на движението по булеварда от 1 август до края на годината. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на участъка при "Семинарията".
 
Столичният кмет обясни, че с отваряне на движението там очакванията са вредните емисии в района да спаднат с около 40%.
 
„Не се намериха 10 млн. лева в държавното съфинансиране за първа година за участъка, който започваме да строим. Става въпрос за участъка по бул. „Черни връх”, метростанция „Джеймс Баучер”, до улица „Сребърна”, обясни Фандъкова.
 
От вторник се пускат и новите трамваи по реконструираното трасе по бул. „България”. Там фирмата има закъснение за пускането и ще й бъдат наложени санкции. Мотрисите са климатизирани и с улеснен достъп.
Източник: в.24часа
ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]