Нови 6 електронни услуги въведе Морска администрация

Шест електронни услуги ще предоставя Изпълнителна агенция „Морска администрация" на своите партньори и ползватели.
Шестте услуги са: Проверка за автентичност на свидетелство за правоспособност и достоверност на данните, вписани в него; издаване на удостоверение за плавателен стаж; издаване/преиздаване на свидетелство за завършени курсове за специална и допълнителна подготовка, изисквани съгласно международни конвенции; издаване/преиздаване на свидетелство за правоспособност "Водач на кораб до 40 БТ по море" и "Водач на малък кораб"; издаване/преиздаване на свидетелство за правоспособност за работа по море; издаване/преиздаване на свидетелство за правоспособност за плаване по ВВ-ПЕ.
 
В представянето участие взеха заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева, заместник-министърът на транспорта , информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров , изпълнителният директор на ИА „Морска администрация" Живко Петров , Христо Христов, директор на дирекция „Информационни технологии и електронно управление " в МТИТС , Алеко Джилджов, държавен експерт в администрацията на Министерския съвет и др.
„За първи път се осъществява подобен междурегистров обмен на данни", каза вицепремиерът Бобева. Това е резултат от разработката на платформа, която позволява автоматизиран достъп до регистрите на 14 администрации, първични администратори на данни. По думите й от новите услуги ще се възползват над 30 000 моряци, като ще се спестят време и средства за бизнеса и хората. 
Източник: в.Черноморски Фар
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]