Нови патрулни кораби да се строят във Варна, иска БСП

 

Посланието на БСП за Варна е „работеща икономика, модерен и чист град, истинска морска столица". Това заяви водачът на червената листа Ангел Найденов при откриването на първата мобилна приемна на лявата коалиция в морския град.
Той очерта основните ангажименти, които поемат варненските кандидати за народни представители за развитието на морския бранш, корабостроенето и кораборемонта. Приоритетът ще е строителството на нови патрулни кораби за нуждите на Военноморските сили. Те могат да бъдат строени във Варненската корабостроителница, което ще създаде над600 нови работни места, обясни бившият военен министър.
Като „безумие" определи Борислав Гуцанов спирането на проекта за пристанище Варна от служебния министър Николина Ангелкова . „Чрез него ще бъдат инвестирани средства в града, ще се открият повече работни места и едновременно ще се развият две индустрии – морската и туристическата", обясни той.
„Ще върнем доверието на избирателите с почтеност и с непосредствен диалог. Ще успеем тогава, когато убедим хората, че всички усилия, които полагаме, са насочени към търсене и решаване на проблемите, с които те се сблъскват в ежедневието", заяви Найденов.
Бившият образователен министър Анелия Клисарова пък обеща още в първите дни на новия парламент да бъде внесен проектът за закон за средното образование.

 

Източник: в-к 24 Часа, 09.09.2014г.