Нови шефове в БДЖ и Летище-София

 

Две промени в управата на "Холдниг БДЖ" и "Летище-София" направи в четвъртък министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

Като член на Съвета на директорите на железниците е назначен финансовият директор на дружеството Филип Алексиев, който заема мястото на Орлин Димов.

В управата на "Летище София“ ЕАД влиза Владимир Зиновиев, който ще заеме поста на Динко Желев.

Филип Алексиев е магистър по икономика на Университета за национално и световно стопанство – София. От 2013 г. работи в „Холдинг БДЖ“ ЕАД като финансов директор. Преди това е придобил управленски опит в компании от транспортния и финансовия сектори. Работил е в Комисията по финансов надзор и Министерство на транспорта и съобщенията.

Владимир Зиновиев е доктор по Международно право и международни отношения. Има три магистърски степени – по Международни отношения, Международни икономически отношения и Българска филология. Започва своята кариера през 2000 г. в германската правителствена Агенция за техническо сътрудничество. Професионалният си опит е натрупал в компании от секторите телекомуникации и енергетика.

Източник: http://www.mediapool.bg, 11.09.2014г.